2012/03/19

BBC RADIO 1: Dev a Chris Moyles Show

VŠECHNY ČASY  UVEDENÉ V ČLÁNKU JSOU "PŘEPOČTENY " NA NÁŠ ČAS

Začátkem tohoto článku chci upozornit na jednu věc - nejsem takový velký znalec těchto dvou pořadů, každopádně nějaké "zkušenosti" s nimi mám, takže pokud by bylo něco špatně a četl tento článek znalec - prosím o opravu. Pojďme na to...

Radio 1 od roku xxxx (bohužel se mi nepodařilo zjistit datum začátku, zjistím, doplním) funguje na modelu "Early breakfast show" neboli malá ranní show po které následu ta hlaví, nazvaná "Chris Moyles Show"


Dev - 05:00 - 07:30 - Early breakfast show

V tento čas začíná takový ten nový den na R1, kde se začínají po noční pauze vysílat opět zprávy a je to také čas kdy lidé vstávají do práce. Show ve které mi přijde, že se lidé vyzpovídají, řeknou si co chtějí (takový formát v česku má i Frekvence 1 - Jirka Pomeje) a moderátor Dev představí to, co za ten den lidé uslyší na vlnách R1.


Chris Moyles Show - 7:30 - 11:00 

A pojďme k té hlavní části toho celého ranního koloběhu. Nejdříve nějaké info o celém pořadu, které nepotřebují komentář nebo delší vysvětlení:

  • Moyles vysílá ranní show od roku 2004 (od roku 2004 do 2007 vysílána v čase 7:55 - 11:00, od roku 2007 až do dnešního dne vysílána od 6:30 - 11:00)
  • Před ním vysílala řada moderátorů - všechny naleznete ZDE
  • Zatím nejdéle vysílaná ranní show na R1 v poměru s ostatními moderátory, někteří vydrželi například pouze 2 měsíce
Začátek show a "cheesy song"

Nazval bych to asi tak, že začátek je naprosto legendární a bezkonkurenční. Po skončení zpráv v 7:30 klasicky následuje časové pípání (v této ukázce bohužel není, pořad začínal o 4 minuty později) a poté následuje tzv. "Cheesy song" - úvodní píseň pořadu, na každý den je jiná, resp. je její pondělní, úterní, ..., a páteční verze. 

The Chris Moyles - Start Show by Jirka Štefl 1

Zhruba v 6:35 následuje první vstup, kde diskutují členové ranního týmu nad různými tématy, co včera prožili, kam se chystají dnes, co bude dnes v pořadu - V TOMTO VSTUPU NEHRAJE ŽÁDNÝ SONG AŽ DO 7:00! Nevím, jestli by jsem já dokázal jen tak prostě skoro 30 minut jen tak kecat resp. ne jen tak, ono to všechno do sebe suprově zapadá. :)


Vstupy mezi 7:00 a 10:00 

V tuto chvíli se musím přiznat, že po tom dlouhém startovním vstupu už mě to nějak přestává bavit poslouchat celý ten další průběh pořadu, takže netuším jestli v tomto čase je například nějaká pravidelná rubrika nebo něco podobného. Zapnu si to akorát vždy na zprávy které se vysílají každých 30 minut, někdy s menším zpožděním, protože Chris velmi rád kecá :)). Další vstupy trvají zhruba 15 - 20 minut. 

The Golden Hour

V poslední hodině pořadu se vysílá tzv. Zlatá hodina. V první polovině se hrají songy z jednoho roku a posluchači hádají z jakého roku nahrávky jsou. V druhé půl hodině pak členové týmu vybírají náhodné songy, které se jim prostě líbí :). Jak taková Golden Hour probíhá se můžete podívat v následujícím videu. Je z roku 2009 (někteří členové týmu co jsou na video už v ranním týmu nepracují).



Členové ranního týmu

Jak už obrázek nahoře napovídá - je jich 7. Chris Moyles, 2 zprávaři (Dominic Byrne - zprávy, Tina Daheley - sport), Dave Vitty (člověk který doslova "řídí zábavu" v pořadu), dále pak producent Aled Jones, Freya Mehta - tvůrce pořadu (společně s Chrisem) a Matt Finchman - asistent producenta.




Další informace

Nejdéle vysílaná show vůbec - pořad byl vysílán nepřetržitě 52 hodin v kuse. Jelikož jsem neposlouchal a neřekl by jsem k tomu víc než wiki nebo oficiální stránka na BBC přikládám pouze odkazy - WIKIPEDIA | BBC STRÁNKA .. A kdyby jste se dívat nechtěli tady máte pár fotek


Zvukový obal pořadu - Jingle pořadu, které je potřeba si poslechnout, pokud chcete být okouzleni úžasností "výtvarníků" ze společnosti music4 naleznete TADY

Hosté v pořadu - wikipedia zná všechny - TADY

A na konec ještě video a obrázky

    Jak moderátoři a zprávaři, nezkušení djové, mixují živě v pořadu





OFICIÁLNÍ STRÁNKY POŘADU - http://www.bbc.co.uk/radio1/chrismoyles/
WIKIPEDIA - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Chris_Moyles_Show
TWITTER - https://twitter.com/#!/chrismoylesshow
FACEBOOK - http://www.facebook.com/thechrismoylesshow



Žádné komentáře:

Okomentovat